Bijeli čaj rijetka je vrsta čaja, jer se proizvodi samo u nekim područjima Kine. Stoljećima je poznat kao čarobni sastojak od kojeg se postaje mlađi, čak je smatran glavnim sastojkom “eliksir…
Biljni čajevi proizvode se od cvjetova, kore i sjemenja. Budući da ne sadrže listove biljke Camellia Sinensis, u svom sastavu nemaju kofein. To ih čini prikladnim napitkom kako za djecu, tako i za…
Najpoznatija i najraširenija vrsta čaja je crni čaj. Nakon branja, listići se rašire u tankom sloju i puste da venu 12 do 18 sati. Tako omekšani listići zarolaju se, prilikom čega membrane lis…
Negdje na pola puta između crnog i zelenog je Oolong čaj. Taj polufermentirani čaj proizvodi se uglavnom u Kini i Tajvanu. Listići čaja ne smiju biti premladi niti prestari i odmah se nakon branj…
Odlučila nas je posjetiti jedna predivna mama, žena i blogerica te sa nama popričati o svom omiljenom napitku – čaju. Ivana Karmišević je znatiželjna i s glavom vječno u oblacima. Izmeđ…
Rooibos čaj ili “majčino čudo” poznat je više od 300 godina stanovnicima juga Afrike na visoravnima Dobre nade koji priređuju napitak od igličastih listića koji rastu na crvenom grmlju, poz…
Voćni čajevi proizvode se od cvjetova, sjemenja, kore i raznovrsnog voća. Budući da ne sadrže listove biljke Camellia Sinensis, u njihovom sastavu ne nalazi se kofein. To ih čini prikladnim napi…
Zeleni čaj već je tisućljećima vrlo cijenjen napitak u azijskim zemljama, ne samo zbog svog osvježavajućeg i aromatičnog okusa, već i zbog toga što je iznimno zdrav. U 12. stoljeću biljka Ca…