Close

Uvjeti poslovanja

Internet stranice www.kucazelenogcaja.hr su u vlasništvu tvrtke Kuća zelenog čaja d.o.o. (u daljnjem tekstu Kuća zelenog čaja). Uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka punoljetna osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja Kuće zelenog čaja. Prilikom prvog upisa potrebno se registrirati i pritom ispuniti sva tražena polja istinitim podacima. Prihvaćanje ovih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. Kuća zelenog čaja ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi, odgovarajuće postupiti.

Registrirani korisnik ima sljedeća prava:

 • kupovati artikle na stranicama www.kucazelenogcaja.hr
 • koristiti stranice www.kucazelenogcaja.hr u dobroj vjeri i namjeri

Kuća zelenog čaja zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili uvjete poslovanja ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika. Kuća zelenog čaja ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti ili grešaka u djelovanju web stranica.

Zadržavamo pravo promjene uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.

Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Registrirani korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Kupnja na internet stranicama

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude Kuće zelenog čaja prikazane na internetskim stranicama. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i Kuće zelenog čaja postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje HR.

Cijene

Sve navedene cijene sadrže PDV i izražene su u kunama. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.
U cijenu nisu uračunati otpremni troškovi koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Otpremni troškovi se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

Jamstvo i servis

Jamstveni rok naveden je za svaki pojedini artikl. Za artikle za koje nije naveden rok jamstva, vrijede rokovi općih jamstvenih uvjeta prema važećim zakonima Republike Hrvatske. Naši dobavljači osiguravaju servis prema zakonima RH. Kontakt za reklamacije je info@kucazelenogcaja.hr.

Plaćanje

Vaše naručene artikle možete platiti na nekoliko načina:

 1. Pouzećem – plaćate dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe
 2. Uplatnicom/virmanom – plaćate na navedeni žiro račun Kuće zelenog čaja prema izdanoj ponudi

Račun će vam biti izdan s datumom izlaska s našeg skladišta i bit će vam poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu adresu, molimo vas da nas o tome obavijestite prilikom same kupovine u polju „napomene“.

Dostava naručenih artikala

Naručeni artikli bit će isporučeni na vašu adresu u najkraćem mogućem roku a najkasnije u roku od 7 radnih dana za dobavljive artikle odnosno one artikle koji dobavljači imaju na zalihama. U redovnim uvjetima roba se dostavlja kupcu radnim danom, unutar 2 radna od dana narudžbe, na otoke po dostavnom redu dostavljača do maksimalnih 7 radnih dana. Ako procijenimo da će rok dostave biti veći od 7 radnih dana ili da je nemoguće više dostaviti traženi artikl, nakon provjere kod dobavljača bit ćete obaviješteni o tome putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom registracije.

U mjestima gdje postoji organizirana dostava, Vaš će paket biti dostavljen izravno u Vaš dom. Tamo gdje dostava paketa nije organizirana, pošta će Vas obavijestiti o prispijeću pošiljke i Vaš ćete paket moći podići u roku prema rokovima dostavne službe. Kuća zelenog čaja ili ovlašteni dostavljač zadržava pravo da se prilikom isporuke robe zatraži identifikacija primatelja putem osobnog dokumenta te ukoliko se ne dobije ista Kuća zelenog čaja zadržava pravo da ne isporuči poslanu robu. Primatelj svojim potpisom na dostavnici ili sličnom dokumentu potvrđuje primitak robe.

Troškovi dostave za standardne pakete za područje RH su:

 • za narudžbe čija je vrijednost manja od 100,00 kn vrijedi jedinstvena cijena dostave od 25,00 kn. Kupac dodatno plaća uslugu vraćanja novca (plaćanje pouzećem) u iznosu od 9,00 kn
 • za narudžbe čija je vrijednost 100,00 kn ili više, Kuća zelenog čaja snosi troškove dostave. Kupac plaća samo uslugu vraćanja novca (plaćanje pouzećem) u iznosu od 9,00 kn za vrijednosti pošiljki do 240,00 kn odnosno iznos od 3,75% od vrijednosti pošiljke za vrijednosti veće od 240,00 kn.

Pravo na raskid ugovora

 1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest dana.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.

Oblik raskida ugovora

 1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar predviđenog roka navedenom prije.

Posljedice raskida ugovora

 1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
 2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
 3. Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Isključenje prava na raskid ugovora

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju prethodnih članaka ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju

Rješavanje sporova

Ugovorne strane su suglasne da će sve eventualne sporove rješavati sporazumno, u duhu dobrih poslovnih običaja, a u slučaju da to nije moguće, ugovaraju nadležnost stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

Mjerodavno pravo je pravo Republike Hrvatske.

Pitanja

Vaše pitanja, prijedloge i pohvale molimo šaljite nam na e-mail: info@kucazelenogcaja.hr